fbpx

Onze Vereniging

Hardloopvereniging ZOEV (Zeeburg, Oost En Verder) bestaat sinds 2005 en richt zich op de beginnende en gevorderde loper in Amsterdam Indische Buurt, Diemen, Watergraafsmeer, Oostelijke Eilanden, IJburg en zelfs Centrum. ZOEV is een laagdrempelige hardloopvereniging. We groeien, maar niet exponentieel en dat willen we zo houden. Bij ons kun je zelf bepalen hoe vaak, hoe ver en hoe snel je wilt hardlopen. Loopplezier en blessurepreventie staan voorop, bij de lopers én de trainers. Iedereen moet zich veilig voelen bij ZOEV, daarom hebben we een onafhankelijke vertrouwenspersoon.

Bestuur

ZOEV is geen commerciële organisatie, het bestuur bestaat uit vrijwilligers: Coosje Hoogendoorn (voorzitter), Willemien van den Hoogen (penningmeester), Jacobine Eijgenraam (secretaris), Ellen van der Velden (communicatie en PR) en Jo Fransen (trainerszaken)

Het gaat goed met ZOEV. De cursussen zijn vol en ook de trainingen worden goed bezocht. Meer cursisten en meer leden vertalen zich niet in meer winst, maar in minder contributie. Belangrijkste ambitie van het bestuur is om het lopen en ZOEV ‘leuk’ te houden.

Locatie

Sportcentrum Universum (USC), Sciencepark 306 Amsterdam Alle ZOEV-trainingen starten vanaf het USC. Er zijn goed geoutilleerde kleedkamers met lockers en douchevoorzieningen. Na de training kunnen ook ZOEV-ers gebruikmaken van de sauna. In het USC bevindt zich eetcafé Oerknal, hier verzamelen we voor de training, we doen er de cooling down en na afloop wordt er gezellig nagepraat met een kop thee en een koekje.

Het bestuur

ZOEV is de ideale manier om mijn leven gezond en gezellig te houden. Ik heb veel in het buitenland gewerkt en reis veel, en dan is hardlopen een prima sport, weinig extra bagage. Maar heel ver kwam ik niet. Dankzij de ZOEV-trainingen en loopjes, de adviezen van de trainers en  aanmoedigingen van de andere ZOEV’ers heb ik in de afgelopen jaren een aantal halve marathons plezierig kunnen uitlopen. Maar ik geniet ook elke keer weer van de leuke 10-15 km routes in en rond Amsterdam die we op zondagochtend lopen.
ZOEV is een kleine, informele hardloopclub, en het is voor mij een eer en een plezier om als voorzitter een bijdrage te kunnen leveren aan onze club.

Coosje Hoogendoorn (voorzitter)

Ik ben Willemien van den Hoogen en loop met ZOEV sinds de oprichting. Mijn ‘vaste’ dag is zondag, en afhankelijk van de ambitie en energie komen daar soms andere zoev-trainingen bij. Eerder heb ik binnen het ZOEV-bestuur de rol van secretaris ingevuld en nu er een penningmeester wordt gezocht, stap ik graag weer in. Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond,  dus in de basis ben ik goed onderlegd voor de penningmeesterrol.

Willemien van den Hoogen (penningmeester)
Hardlopen is voor mij essentieel om fit te blijven en lekker buiten te zijn. Maar ook om mijn hoofd leeg maken, op goede ideeën te komen voor dagelijkse vraagstukken.
Helaas begint het in mijn lijf her en der te piepen en te kraken, dus voorzichtigheid is geboden om te kunnen blijven rennen.
De afgelopen jaren rende ik altijd alleen, en ik merkte dat ik niet meer voorbij de 5 km kwam. September 2019 ben ik begonnen bij Carla van 5 naar 10 km, en ik vond het geweldig om weer 10 km te lopen.
Het doel blijft om elke week 10 km te kunnen lopen, dan ben ik een gelukkig mens. Met behulp van de leuke trainingen gaat dat vast weer snel lukken (ja helaas blijven blessures op de loer liggen).
Jacobine Eijgenraam (secretaris)

Vroeger liep ik af en toe een wedstrijdje, maar door blessures kwam daar de klad in. Dat wilde ik weer oppakken en dat vond ik lastig alleen. Het is super fijn dat ik de trainer kan raadplegen als ik vragen of een pijntje heb en zo kan voorkomen dat ik een blessure krijg. Het trainingsritme helpt me mijn loopconditie op peil te houden. Ik vind Zoev een gezellig club met betrokken leden en trainers, zonder dat je (sociale) druk voelt.

Ellen van der Velden (communicatie en PR)

Sinds medio 2021 actief gepensioneerde. In mijn jonge jaren actief als voetballer en volleyballer. Bij die sporten loop je uiteraard ook regelmatig, maar hardlopen doe ik pas sinds 2004. Het loopvirus kreeg me in zijn greep en heeft me niet meer losgelaten.
Bij ZOEV voel ik me prima thuis. Een ongedwongen vereniging, goed georganiseerd, soms ook prettig licht chaotisch. Inmiddels samen met ZOEV-lopers een aantal halve en hele marathons achter de rug. Circa 10 jaar als trainer actief geweest bij ZOEV. Het is telkens weer een genoegen te zien hoe leuk mensen het vinden om met elkaar te lopen.

Jo Fransen (trainerszaken)

Vertrouwenspersoon

Hoi! Mijn naam is Paul Knappe. Zit je ergens mee? Dan ben ik jouw contactpersoon. Ik ben lid van ZOEV en loop met veel plezier meestal op donderdag en zondag mee. Veilig en met veel plezier lopen staat bij ZOEV voorop, onze trainers zijn dan ook gecertificeerd en hebben een EHBO-diploma. Daarnaast heeft ZOEV een vertrouwenspersoon, conform de gemeentelijke richtlijnen voor sportclubs in Amsterdam. Voor onze vereniging ben ik de vertrouwenspersoon. Je kan mij bereiken via vertrouwenspersoon@zoev.net

AGENDA 2022

Januari
9 Halve Egmond
16 Vondelparkloop

Februari
13 Groet uit Schoorl
20 ZOEV-trailrun Twiske

Maart
13 Louis Vinkloop

April
10 Nescioloop
10 Marathon Rotterdam
24 Castricum met ZOEV

Mei
7 Strong Viking Trail
15 Leiden Halve Marathon

Juni
12 Gaasperplasrun
(afgelast)
26 Zoev-zomerevenement

Juli
10 workshop Koen de Jong
24 trailrun waterleidingduinen

September
18 Dam tot Damloop

Augustus
21 trailrun over de heide

Oktober
1 Kustmarathon Zeeland
9 Sloterplasloop
16 Amsterdam Marathon
30 Frankfurt Marathon

November
13 Olympisch Stadionloop
20 Zevenheuvelenloop

December