fbpx

Onze Vereniging

Hardloopvereniging ZOEV (Zeeburg, Oost En Verder) bestaat sinds 2005 en richt zich zowel op de beginnende als op de gevorderde loper in Amsterdam Indische Buurt, Diemen, Watergraafsmeer, Oostelijke Eilanden, IJburg en zelfs Centrum! Bij ZOEV kun je zelf bepalen hoe vaak, hoe ver en hoe snel je wilt hardlopenlopen. Loopplezier, blessurepreventie en laagdrempeligheid staan bij ons voorop.

Bestuur

ZOEV is een laagdrempelige hardloopvereniging. We groeien, maar niet exponentieel, en dat willen we zo houden. Loopplezier staat voorop, zowel bij de lopers als bij de trainers. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen bij ZOEV, daarom hebben we ook een vertrouwenspersoon.

ZOEV is geen commerciële organisatie, het bestuur bestaat uit vrijwilligers: Coosje Hoogendoorn (voorzitter), Willemien van den Hoogen (penningmeester), Jacobine Eijgenraam (secretaris), Ellen van der Velden (communicatie en PR) en Jo Fransen (trainerszaken)

Het gaat goed met ZOEV. De cursussen zijn vol en ook de trainingen worden goed bezocht. Meer cursisten en meer leden vertalen zich niet in meer winst, maar in minder contributie. Belangrijkste ambitie van het bestuur is om het lopen en ZOEV ‘leuk’ te houden.

Locatie

Sportcentrum Universum (USC), Sciencepark 306 Amsterdam Alle ZOEV-trainingen starten vanaf het USC. Er zijn goed geoutilleerde kleedkamers met lockers en douchevoorzieningen. Na de training kunnen ook ZOEV-ers gebruikmaken van de sauna. In het USC bevindt zich eetcafé Oerknal, hier verzamelen we voor de training, we doen er de cooling down en na afloop wordt er gezellig nagepraat met een kop thee en een koekje.

Het bestuur

Begin 2004 stopte ik met roken en toen mijn gewicht boven de 100 kilo kwam, vond ik het toch nodig om daar iets aan te gaan doen. Hardlopen werd het, wat best vreemd is, omdat ik vroeger alleen ging hardlopen als er een bal in het spel was (voetbal, basketbal). Maar na een voorzichtige opbouw naar 10 kilometer, daarna de voorbereiding op de Dam tot Dam (10 Engelse mijl), en vooruit, we gaan een halve marathon doen, heb ik inmiddels 5 hele marathons en een heleboel halve en andere afstanden achter de rug.
Maar leuker dan die georganiseerde loopjes vind ik de trainingen, waarbij je samen met anderen je grenzen opzoekt. Het is heel erg leuk om samen een zware intervaltraining te doen, of om samen een trainingsopbouw naar een marathon te doorlopen. En het voordeel van regelmatig lopen is ook dat je dan weer wat Bourgondischer kan leven. Je moest eens weten hoeveel er over lekker eten en goede restaurants wordt gepraat tijdens trainingen van Zoev.
Ik kan me het leven zonder Zoev eigenlijk niet meer voorstellen. En daarom wil ik ook graag een bijdrage leveren aan de vereniging, en dat doe ik nu door een paar jaar voorzitter te zijn.

Hugo van den Bergh (voorzitter)

Ik ben Willemien van den Hoogen en loop met ZOEV sinds de oprichting. Mijn ‘vaste’ dag is zondag, en afhankelijk van de ambitie en energie komen daar soms andere zoev-trainingen bij. Eerder heb ik binnen het ZOEV-bestuur de rol van secretaris ingevuld en nu er een penningmeester wordt gezocht, stap ik graag weer in. Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond,  dus in de basis ben ik goed onderlegd voor de penningmeesterrol.

Willemien van den Hoogen (penningmeester)
Hardlopen is voor mij essentieel om fit te blijven en lekker buiten te zijn. Maar ook om mijn hoofd leeg maken, op goede ideeën te komen voor dagelijkse vraagstukken.
Helaas begint het in mijn lijf her en der te piepen en te kraken, dus voorzichtigheid is geboden om te kunnen blijven rennen.
De afgelopen jaren rende ik altijd alleen, en ik merkte dat ik niet meer voorbij de 5 km kwam. September 2019 ben ik begonnen bij Carla van 5 naar 10 km, en ik vond het geweldig om weer 10 km te lopen.
Het doel blijft om elke week 10 km te kunnen lopen, dan ben ik een gelukkig mens. Met behulp van de leuke trainingen gaat dat vast weer snel lukken (ja helaas blijven blessures op de loer liggen).
Jacobine Eijgenraam (secretaris)

Vroeger liep ik af en toe een wedstrijdje, maar door blessures kwam daar de klad in. Dat wilde ik weer oppakken en dat vond ik lastig alleen. Het is super fijn dat ik de trainer kan raadplegen als ik vragen of een pijntje heb en zo kan voorkomen dat ik een blessure krijg. Het trainingsritme helpt me mijn loopconditie op peil te houden. Ik vind Zoev een gezellig club met betrokken leden en trainers, zonder dat je (sociale) druk voelt.

Ellen van der Velden (communicatie en PR)

Sinds medio 2021 actief gepensioneerde. In mijn jonge jaren actief als voetballer en volleyballer. Bij die sporten loop je uiteraard ook regelmatig, maar hardlopen doe ik pas sinds 2004. Het loopvirus kreeg me in zijn greep en heeft me niet meer losgelaten.
Bij ZOEV voel ik me prima thuis. Een ongedwongen vereniging, goed georganiseerd, soms ook prettig licht chaotisch. Inmiddels samen met ZOEV-lopers een aantal halve en hele marathons achter de rug. Circa 10 jaar als trainer actief geweest bij ZOEV. Het is telkens weer een genoegen te zien hoe leuk mensen het vinden om met elkaar te lopen.

Jo Fransen (trainerszaken)
Paul Knappe (vertrouwenspersoon)
AGENDA 2022

Januari
9 Halve Egmond
16 Vondelparkloop

Februari
13 Groet uit Schoorl

Maart
13 Louis Vinkloop

April
10 Nescioloop
10 Marathon Rotterdam
24 Castricum met ZOEV

Mei

Juni
12 Gaasperplasrun

Juli

September
18 Dam tot Damloop

Oktober
9 Sloterplasloop
16 Amsterdam Marathon

November
13 Olympisch Stadionloop
20 Zevenheuvelenloop

December