Onze Vereniging

Hardloopvereniging ZOEV (Zeeburg, Oost En Verder) bestaat sinds 2005 en richt zich op de beginnende en gevorderde loper in Amsterdam Indische Buurt, Diemen, Watergraafsmeer, Oostelijke Eilanden, IJburg en zelfs Centrum. ZOEV is een laagdrempelige hardloopvereniging. We groeien, maar niet exponentieel en dat willen we zo houden. Bij ons kun je zelf bepalen hoe vaak, hoe ver en hoe snel je wilt hardlopen. Loopplezier en blessurepreventie staan voorop, bij de lopers én de trainers. Iedereen moet zich veilig voelen bij ZOEV, daarom hebben we een onafhankelijke vertrouwenspersoon.

Science Park 306
1098 XH Amsterdam

Bestuur

ZOEV is geen commerciële organisatie, het bestuur bestaat uit vrijwilligers: Coosje Hoogendoorn (voorzitter), Willemien van den Hoogen (penningmeester), Mark van der Tol (secretaris), en Rogier Stuger (trainerszaken)

Het gaat goed met ZOEV. De cursussen zijn vol en ook de trainingen worden goed bezocht. Meer cursisten en meer leden vertalen zich niet in meer winst, maar in minder contributie. Belangrijkste ambitie van het bestuur is om het lopen en ZOEV ‘leuk’ te houden.

Locatie

Sportcentrum Universum (USC), Sciencepark 306 Amsterdam Alle ZOEV-trainingen starten vanuit het USC. We verzamelen voor het gebouw of in de hal. Na afloop doen we er een cooling down en wordt er gezellig nagepraat met een kop thee, koekjes en nootjes. Er zijn goed geoutilleerde kleedkamers met lockers en douchevoorzieningen. Na de training kunnen ook ZOEV-ers gebruikmaken van de sauna.

Het bestuur

ZOEV is de ideale manier om mijn leven gezond en gezellig te houden. Ik heb veel in het buitenland gewerkt en reis veel, en dan is hardlopen een prima sport, weinig extra bagage. Maar heel ver kwam ik niet. Dankzij de ZOEV-trainingen en loopjes, de adviezen van de trainers en  aanmoedigingen van de andere ZOEV’ers heb ik in de afgelopen jaren een aantal halve marathons plezierig kunnen uitlopen. Maar ik geniet ook elke keer weer van de leuke 10-15 km routes in en rond Amsterdam die we op zondagochtend lopen.
ZOEV is een kleine, informele hardloopclub, en het is voor mij een eer en een plezier om als voorzitter een bijdrage te kunnen leveren aan onze club.

Coosje Hoogendoorn (voorzitter)

Ik ben Willemien van den Hoogen en loop met ZOEV sinds de oprichting. Mijn ‘vaste’ dag is zondag, en afhankelijk van de ambitie en energie komen daar soms andere zoev-trainingen bij. Eerder heb ik binnen het ZOEV-bestuur de rol van secretaris ingevuld en nu er een penningmeester wordt gezocht, stap ik graag weer in. Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond,  dus in de basis ben ik goed onderlegd voor de penningmeesterrol.

Willemien van den Hoogen (penningmeester)

Ik ben Mark. Ik ben een paar jaar geleden door mijn vriendin hier naartoe gelokt om de beginners- en de gevorderdencursus onder leiding van Bas te gaan doen. Intussen zijn we een paar jaar verder en ben ik hier niet weg te slaan. Ik woon nog maar een paar jaartjes in Amsterdam-Oost en het is een mooie kans om de mooie straten en parken hier in de buurt te leren kennen! Ook de trailruns zijn een leuke uitdaging. Vanaf nu kom ik de vereniging helpen als secretaris. Onze vorige secretaris Jacobine heeft alles goed achtergelaten en ik ga dit met veel plezier doen. Leuk om lekker samen te gaan lopen, vooral nu de dagen weer langer worden!

Mark van der Tol (secretaris)
(PR en communicatie)

Hiya, ik ben Rogier. moleculair celbioloog en Amsterdam Oostbewoner. Tijdens mijn twee weken proeflopen vierde La Grande Dame du Zoev haar verjaardag in een bierbrouwerij en ze had de hele club uitgenodigd. Ik kreeg een biertje, toen nog een en daarna weet ik het niet zo goed meer maar opeens had ik m’n handtekening op een hardloopshirt gezet en was ik Zoever 🙂
Duizenden kilometers op alle tempo’s gerend met het gezoevte, inclusief wedstrijdjes van 10 km en halve marathonnetjes enzo. De hele marathon was voor anderen, want dat ging me veel te ver… dacht ik. Inmiddels vier marathons gelopen en ik kijk uit naar nummer vijf. Dat was me nooit gelukt zonder onze zoev-trainers die met engelengeduld m’n looptechniek hebben opgepoetst, waarvoor 1000x dank. Dus toen m’n club een nieuwe coördinator trainerszaken zocht sprong ik erin.
Meer weten? Kom meetrainen, dan babbelen we on the run verder. Tot Zoev!

Rogier Stuger (trainerszaken)

Vertrouwenscontactpersoon

Hoi! Mijn naam is Paul Knappe. Zit je ergens mee? Dan ben ik jouw contactpersoon. Ik ben lid van ZOEV en loop met veel plezier meestal op donderdag en zondag mee. Veilig en met veel plezier lopen staat bij ZOEV voorop, onze trainers zijn dan ook gecertificeerd en hebben een EHBO-diploma. Daarnaast heeft ZOEV een vertrouwenscontactpersoon, conform de gemeentelijke richtlijn voor sportclubs in Amsterdam en het centrum veilige sport. Voor onze vereniging ben ik de onafhankelijke vertrouwenscontactpersoon. Je kan mij bereiken via vertrouwenspersoon@zoev.net voor het plannen van een afspraak. Ik zal dit vanzelfsprekend vertrouwelijk behandelen.

Paul Knappe (vertrouwenscontactpersoon)
AGENDA 2024

Jaarplanning 2024

Januari
14 Halve Egmond
17 start beginnerscursus
28 trailrun

Februari
11 Groet uit Schoorl
DiemerCross
18 Vondelparkloop


Maart
3 trailrun
10 Louis Vinkloop
17 Amstelveen marathon
24 60 van Texel
Zandvoort Circuit Run

April
7  trailrun
Nescioloop
Cruyffrun
14 Marathon Rotterdam
21 Marathon Enschede

Mei
Copenhagen marathon
12 trailrun
Leiden Halve Marathon
19 Indische buurtrun

Juni
16 trailrun
23 Gaasperplasrun

Juli
21 trailrun

Augustus

September
8 30 van Noord
Sint Pieters Beartrail
22 Dam tot Damloop
29 Halve van Haarlem

Oktober
6  trailrun
Sloterplasloop
Kustmarathon Zeeland
13 Eindhoven Marathon
20 Amsterdam Marathon

November
10 trailrun
10 Berenloop Terschelling
17 Olympisch Stadionloop

December
15 trailrun