Onze cursussen

Naast de vaste trainingen organiseert ZOEV hardloopcursussen waarmee je onder deskundige leiding van ervaren trainers voor een bepaald doel kunt trainen. Zo start er in januari en september een beginnerscursus hardlopen (in 12 weken van niets naar een halfuur non-stop), en een vervolgcursus hardlopen (in twaalf weken van een halfuur naar een uur non-stop). Ook organiseren we wedstrijdcursussen voor de opbouw naar bijvoorbeeld een halve marathon, de Dam tot Damloop en de marathon van Amsterdam. Met veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie zodat je op een verantwoorde manier begint of verdergaat met hardlopen in je eigen tempo.

Beginnerscursus hardlopen

Begin met hardlopen onder leiding van ervaren trainers. In een wekelijkse cursus van 12 trainingen leer je een half uur achter elkaar lopen in je eigen tempo. Met veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. Het doel van de cursus is bereikt als je na 12 trainingen een half uur achter elkaar kunt hardlopen. De een zal in die tijd een langere afstand afleggen dan de ander, maar dat vinden wij niet van belang. De cursus is zodanig van opzet dat iedereen zijn of haar eigen tempo kan aanhouden terwijl de groep toch bij elkaar blijft.

With the beginners course in 12 weeks in we build up gradually until you are able to run 30 minutes without stopping. After finishing the course you are ready to participate in the follow up advanced running course to build up to one hour non-stop.

Start 24 april 2024. Tijd: woensdag 19.30 – 21. Trainer Bas Westland

12 lessen €80,- (studenten €40,-)

MELD JE AAN

Vervolgcursus hardlopen

Onze vervolgcursus is in de eerste plaats bedoeld voor lopers die de beginnerscursus hebben afgerond, maar ook toegankelijk voor anderen, mits je een halfuur achterelkaar kunt hardlopen. De cursus duurt 12 weken en aan het eind kun je een heel uur achtereen lopen in je eigen tempo. Met veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. Na de vervolgcursus kun je als ZOEV-lid van ZOEV doorstromen naar een of meer van de trainingen onze hardloopvereniging aanbiedt. De laatste les is een overbrugging naar de 10km-loopgroep. Op dit moment bieden we geen vervolgcursus aan.

The advanced course running is mainly adressed to runners who have completed the beginners course, but if you are able to run for half an hour non-stop without having completed the beginners course, you are also welcome. In 12 training sessions we build up from 30 minuts running to 60 minutes non-stop.

Op dit moment bieden we geen vervolgcursus aan. Leden die van 30 naar 60 minuten willen opbouwen, kunnen zich aansluiten bij de maandagtraining.

Wedstrijdtraining Dam tot Damloop

Veel ZOEV’ers deden enthousiast mee aan de Dam-tot-Damloop. Begin juli starten we weer met de Dam-tot-Dam-training. In twaalf weken bouwen we op naar de 10 mijl in eigen tempo. Klik hier voor het schema. Met extra aandacht voor techniek, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. Duurloop op zondagochtend en intervaltraining op dinsdag of donderdagavond. De training is zodanig van opzet dat iedereen zijn of haar eigen tempo kan aanhouden terwijl de groep toch bij elkaar blijft. Word lid van ZOEV om aan deze cursus mee te doen.
Trainers: Tessa Dekker, Ger Verweg, Gerda Edelman en Willemien van den Hoogen. Tijd: dinsdag/ donderdag 19.30 – 21.00 interval en zondag 09:15 duurloop. Kosten: lidmaatschap ZOEV

lidmaatschap ZOEV

MELD JE AAN

Wedstrijdtraining Amsterdam Marathon

Wil jij een marathon gaan lopen, maar vind je het saai om alleen te lopen? Samen is het leuker én makkelijker! Begin juni starten we weer met onze marathontraining. In 20 weken bouwen we dan op naar de marathon van Amsterdam. Klik hier voor het opbouwschema. In de cursusperiode werken we met techniekthema’s die de hele week in de verschillende trainingen terugkomen. Op de zondagen doen we de lange duurloop, op eigen tempo, en maken we echt kilometers, start 9:15. Op dinsdag en/of donderdag kun je meedoen met de intervaltraining, start 19:30. De cursus is voor iedereen met een goede basisconditie die ongeveer 15 km aaneen kan hardlopen.
Trainers: Tessa Dekker, Ger Verweg, Gerda Edelman en Willemien van den Hoogen. Tijd: dinsdag / donderdag 19.30 – 21.00 interval en zondag 09:15 duurloop.  Kosten: lidmaatschap ZOEV

lidmaatschap ZOEV

MELD JE AAN

Wedstrijdtraining halve marathon

ZOEV biedt geregeld trainingen aan voor diverse halve marathons. Hou de website in de gaten voor de eerstvolgende, bijvoorbeeld Schoorl, de Leiden Halve Marathon of Amsterdam Halve Marathon en het opbouwschema.
Trainers: Tessa Dekker, Ger Verweg, Gerda Edelman, Willemien van den Hoogen.  Tijd: dinsdag / donderdag 19.30 – 21. interval en zondag 09:15 duurloop.Kosten: lidmaatschap ZOEV.

lidmaatschap ZOEV

MELD JE AAN

Locatie

Alle trainingen starten vanaf Sportcentrum Universum (USC) Sciencepark 306, 1098 XH Amsterdam-Oost