Trainers

Jo Fransen

Geboren Brabander en sinds 1979 wonend in Amsterdam. In mijn jonge jaren ben ik actief geweest als voetballer en volleyballer. Bij die sporten loop je uiteraard ook regelmatig, maar hardlopen doe ik pas sinds mijn 50-ste, toen ik besloot​ de marathon van Amsterdam ​te gaan lopen. Dat betekende in een jaar tijd van ongeveer niks naar 42 kilometer opbouwen: ik zou het nu al onze cursisten van harte afraden.​ Het loopvirus kreeg me in zijn greep en bij ZOEV voel ik me prima thuis. Een
ongedwongen vereniging, goed georganiseerd, maar soms ook een​ prettig tikje chaotisch.
Sinds een aantal jaren maak ik namens de trainersgroep deel uit van het bestuur. Met elkaar proberen we onze lopers elk jaar weer een gevarieerd programma aan te bieden. Niet alleen qua trainingsaanbod, maar ook door loopuitstapjes te organiseren.​ Daarbij houden we uiteraard rekening met de snelle en minder snelle loper en ook met het afstandenpalet dat we aanbieden. Het is telkens weer een genoegen te zien hoe leuk en uitdagend ​onze lopers het vinden om ​samen te lopen.
jo@zoev.net

Young Fokker

Ik ben Young Fokker (1972). In 2004 ben ik gaan hardlopen! Ik loop vooral recreatief dus voor de lol – als het kan met vrouw en kind – maar soms ook een (halve) marathon of de Damloop.
Na een paar jaar voor mezelf lopen, heb ik me aangesloten bij ZOEV. Het is toch leuker om met een groep te lopen, en het geeft ook wat discipline. Ik ben sportfysiotherapeut en geef al jaren de blessure-workshop in de beginnercursus van ZOEV. Daarnaast geef ik samen met Jo en Sietske de consolidatietrainingen op maandag. Vanzelfsprekend is hierbij blessurevrij lopen van belang, maar ook dat we een leuke avond hebben en lekker samen lopen!
young@zoev.net

Bas Westland

Ik ben Bas Westland (1964), getrouwd met Lonneke, twee kinderen Abel (2000) en Katrijn (1997). In het dagelijkse leven ben ik ondernemer in de werving- en selectiebranche bij e-people en ik ben woonachtig in Betondorp.
Ik liep af en aan wel eens hard en vond – als een van de weinigen – op de middelbare school de Coopertest al leuk. Herfst 2003 was ik moe van mijn overgewicht (90+ kg) en mijn slechte conditie en ben ik gaan lopen bij een loopgroep. In oktober 2004 liep ik mijn eerste marathon in Amsterdam. Inmiddels heb ik er al vier op zitten en in april 2007 heb ik mijn droom verwezenlijkt door aan de Boston Marathon mee te doen. Mijn trainersloopbaan startte ik eind april 2006 met de groep ‘Lopen met Ambitie’, waar de nadruk lag op het verhogen van de snelheid op de 10 km en 10 miles en op het voorkomen van blessures. Inmiddels heb ik mijn ambitiegroep geïntegreerd met de Tempoduurlooptraining van David Knappstein op de dinsdag. In 2008 heb ik mijn trainerslicentie behaald bij de Atletiekunie en ben ik gediplomeerd Trainer Loopgroepen (TLG). Ik geef elk kwartaal afwisselend de Starterscursus en de Vervolgcursus op dinsdag.
bas@zoev.net

Jan Pieter Ekker

Ik loop sinds eind 2010 bij ZOEV. Om in beweging te blijven en om mijn hoofd leeg te maken na een dag hard werken. Wat mij zo aanstaat is de sfeer; die is gemoedelijk en opbouwend. Het gaat er niet om dat je de beste/snelste bent, het gaat erom dat je het beste uit jezelf haalt. En als dat eens een keer niet lukt, is het ook geen ramp. Ik heb een paar jaar de Starterscursus en de Vervolgcursus gegeven, sinds eind 2016 verzorg ik de intervaltraining op donderdagavond: plusminus 10k, met veel afwisseling. En geschikt voor (bijna) iedereen!

Tessa Dekker

Zo’n 10 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Sindsdien heb ik veel actieve, maar ook veel minder actieve hardloopperioden meegemaakt. Vaak liep ik in de zomer vrij regelmatig, maar zakte dit ritme in de winter weer volledig in. Vanzelfsprekend had ik hier altijd een goede reden voor: het was te koud, te nat, te donker, er was te veel wind of de bank zag er te aanlokkelijk uit om mijn hardloopschoenen aan te trekken.
Vanaf het moment dat ik meedeed aan verschillende loopjes en lid werd bij ZOEV veranderde er een heleboel.
Zowel het lopen met een groep als het verbeteren van mijn persoonlijke records gaven mij ontzettend veel energie. Nu loop ik het hele jaar door en voel me hartstikke fit.
Inmiddels ben ik gecertificeerd hardlooptrainer en probeer ik zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor de hardloopsport. Mijn trainingen zijn voor iedereen die van een beetje uitdaging houdt. Daarnaast focussen we veel op techniek, waardoor je een efficiënte manier van lopen ontwikkelt. Kom eens langs op dinsdag!
Tessa@zoev.nl

Carla van der Meer

Ik heb hardlopen pas laat ontdekt. Na drie kinderen en 15 kilo overgewicht vond ik dat ik dan toch maar iets aan beweging moest doen. Hardlopen was goedkoop en zat niet aan tijden vast. De weg is immers altijd open.  Detail: ik had er een gruwelijke hekel aan . . . Geen ‘natural-born-runner’ dus.
Doordat ik vrij snel doorhad dat het hardlopen me ondersteunde bij het afvallen én ik relatief snel conditioneel vooruit ging kreeg ik er een beetje aardigheid in. Lang verhaal kort: het loopvirus kreeg mij te pakken, en ergens in al die jaren is het doel omgedraaid: ik loop niet meer om slank te worden; ik wil slank blijven om te kunnen blijven lopen! Toen ik 42 was liep ik mijn eerste marathon. Er volgden nog drie.
Inmiddels ben een aantal jaren zelfstandig werkzaam als  personal trainer, coach, hardlooptrainer en fitnessdocent.
carla@zoev.net

Mark Melman

mark@zoev.net