Trainers

Jo Fransen

Geboren Brabander (1954) en sinds 1979 wonend in Amsterdam. Ik ben getrouwd met Willeke en vader van Arno en Laura. Ik werk als manager van een team bedrijfsartsen bij arbodienst Beter, een dochterbedrijf van ABN AMRO. Vanaf mijn jonge jaren ben ik actief geweest als voetballer en volleyballer. Bij die sporten loop je uiteraard ook regelmatig maar georganiseerd lopen doe ik pas sinds eind 2003, toen ik besloot mezelf voor mijn 50-ste verjaardag de marathon van Amsterdam cadeau te doen. Dat betekende in een jaar tijd van ongeveer niks naar 42 kilometer opbouwen: ik zou het al onze cursisten van nu van harte afraden. Gevolg was wel dat het loopvirus me in zijn greep kreeg. Bij ZOEV voel ik me prima thuis. Een ongedwongen vereniging, goed georganiseerd maar soms ook prettig licht chaotisch. Inmiddels samen met collega lopers van ZOEV een aantal halve en hele marathons achter de rug. Het is telkens weer een genoegen om te zien hoe onze cursisten het lopen leuk gaan vinden en vooral hoe mensen het leuk gaan vinden met elkaar te lopen. jo@zoev.net

Young Fokker

onbekend

Ik ben Young Fokker (1972). In 2004 ben ik gaan hardlopen! Ik loop vooral recreatief dus voor de lol – als het kan met vrouw en kind – maar soms ook een (halve) marathon of de Damloop.
Na een paar jaar voor mezelf lopen, heb ik me aangesloten bij ZOEV. Het is toch leuker om met een groep te lopen, en het geeft ook wat discipline. Ik ben sportfysiotherapeut en geef al jaren de blessure-workshop in de beginnercursus van ZOEV. Daarnaast geef ik samen met Jo en Sietske de consolidatietrainingen op maandag. Vanzelfsprekend is hierbij blessurevrij lopen van belang, maar ook dat we een leuke avond hebben en lekker samen lopen!
young@zoev.net

Bas Westland

Ik ben Bas Westland (1964), getrouwd met Lonneke, twee kinderen Abel (2000) en Katrijn (1997). In het dagelijkse leven ben ik ondernemer in de werving- en selectiebranche bij e-people en ik ben woonachtig in Betondorp.
Ik liep af en aan wel eens hard en vond – als een van de weinigen – op de middelbare school de Coopertest al leuk. Herfst 2003 was ik moe van mijn overgewicht (90+ kg) en mijn slechte conditie en ben ik gaan lopen bij een loopgroep. In oktober 2004 liep ik mijn eerste marathon in Amsterdam. Inmiddels heb ik er al vier op zitten en in april 2007 heb ik mijn droom verwezenlijkt door aan de Boston Marathon mee te doen. Mijn trainersloopbaan startte ik eind april 2006 met de groep ‘Lopen met Ambitie’, waar de nadruk lag op het verhogen van de snelheid op de 10 km en 10 miles en op het voorkomen van blessures. Inmiddels heb ik mijn ambitiegroep geïntegreerd met de Tempoduurlooptraining van David Knappstein op de dinsdag. In 2008 heb ik mijn trainerslicentie behaald bij de Atletiekunie en ben ik gediplomeerd Trainer Loopgroepen (TLG). Ik geef elk kwartaal afwisselend de Starterscursus en de Vervolgcursus op dinsdag.
bas@zoev.net

Jan Pieter Ekker

DSC00851Ik loop sinds eind 2010 bij ZOEV. Om in beweging te blijven, en om met zekere regelmaat mijn hoofd leeg te maken na een dag hard werken. Wat mij zo aanstaat is de sfeer: die is gemoedelijk en opbouwend. Het gaat er niet om dat je de beste bent, het gaat erom dat je het beste uit je zelf haalt. En als dat eens een keer niet lukt, is het ook niet erg. Ik ben vaste invaltrainer, vooralsnog ongediplomeerd, maar daar wordt aan gewerkt. Als ZOEV-trainer wil ik lopers stimuleren, maar zo nodig ook afremmen. Ervoor zorgen dat ook de minder getrainde, beginnende of minder ervaren lopers de trainingen tot een goed einde brengen. www.jpekker.nl
janpieter@zoev.net

Marius Zimmerman

Marius - ZOEVMijn eerste ervaring met de loopsport was op de atletiekbaan van AV Sprint. Als pupil hield ik van de sprintnummers, verspringen en de loopscholingsoefeningen. Tegenwoordig loop ik vaker een langere afstanden in groepsverband. Het is heerlijk om samen in een groep te trainen voor een specifieke wedstrijd zoals de Damloop of een van de vele wedstrijden in het voorjaar.
Ik ben een gecertificeerd hardlooptrainer en mijn belangrijkste taak als loopcoach is om jou enthousiast te maken voor het hardlopen. Mijn trainingen zijn geschikt voor lopers van alle niveaus, zorgen ervoor dat je mooier gaat hardlopen en worden op maat gemaakt zodat jij je persoonlijke doelstelling kunt behalen.
Ik hoop je snel op een van onze trainingen of cursussen te ontmoeten.
marius@zoev.net

Carla van der Meer

Ik heb hardlopen pas laat ontdekt. Na drie kinderen en 15 kilo overgewicht vond ik dat ik dan toch maar iets aan beweging moest doen. Hardlopen was goedkoop en zat niet aan tijden vast. De weg is immers altijd open.  Detail: ik had er een gruwelijke hekel aan . . . Geen ‘natural-born-runner’ dus.
Doordat ik vrij snel doorhad dat het hardlopen me ondersteunde bij het afvallen én ik relatief snel conditioneel vooruit ging kreeg ik er een beetje aardigheid in. Lang verhaal kort: het loopvirus kreeg mij te pakken, en ergens in al die jaren is het doel omgedraaid: ik loop niet meer om slank te worden; ik wil slank blijven om te kunnen blijven lopen! Toen ik 42 was liep ik mijn eerste marathon. Er volgden nog drie.
Inmiddels ben een aantal jaren zelfstandig werkzaam als  personal trainer, coach, hardlooptrainer en fitnessdocent.
carla@zoev.net