Bestuur

ZOEV is geen commerciële organisatie; het bestuur bestaat uit vrijwilligers: Marcel Peek (voorzitter), Mildi Rouw (penningmeester), Madelon Dekker (secretaris), Irene van de Mheen (communicatie en PR) en Jo Fransen (trainerszaken)

ZOEV is een laagdrempelige hardloopvereniging. We groeien, maar niet exponentieel, en dat willen we zo houden. Loopplezier staat voorop, zowel bij de lopers als bij de trainers.

Het gaat goed met ZOEV. De cursussen zijn regelmatig vol en ook de trainingen worden goed bezocht. Meer cursisten en meer leden vertalen zich niet in meer winst, maar in minder contributie. Belangrijkste ambitie van het bestuur is om het lopen en ZOEV ‘leuk’ te houden.

 

Marcel Peek

Marathon NY-09Pas op latere leeftijd, in 2008, ben ik gaan hardlopen. Na een paar halve marathons zat ik in het voorjaar van 2012 een beetje op dood spoor. Kort gezegd, ik vond mezelf dik en traag en had er weinig plezier meer in. Tot mijn vriend Dirk Jan Roeleven me introduceerde bij ZOEV. Ik merkte dat je van een gevarieerde training beter en sneller gaat lopen. Maar vooral kwam ik erachter dat samen lopen veel leuker is. Sindsdien zijn de ZOEV-loopjes, vooral die op zondagochtend, een vast onderdeel geworden van mijn weekritme. Samen met een paar ZOEV- trainingsmaatjes liep ik in 2012, aangemoedigd door vele clubgenoten langs de route, in Amsterdam mijn eerste marathon. Het euforische gevoel om na 42 km te finishen staat me nog helder voor de geest. Ook de marathons in Rotterdam 2014 en New York 2015 (inclusief een enorme krampaanval in de laatste 800 meter) beschouw ik als persoonlijke hoogtepunten. Het mooie van hardlopen is dat ieder op zijn eigen niveau de grenzen kan opzoeken.
Op 1 juli 2015 ben ik na acht jaar gestopt als netmanager van Nederland 1. Ik heb een soort sabbatical genomen om me te oriënteren op een nieuwe toekomst. Daardoor had ik de tijd om te trainen voor New York. Maar kon ik ook het gebruikelijke argument (“te druk”) niet meer gebruiken, toen Michiel van Kempen me vroeg voor het bestuur. ZOEV is een gezellige vereniging met een relaxte sfeer, die me aanspreekt. Ik wil daar graag iets aan bijdragen.
marcel@zoev.net

Mildi Rouw

image1Begonnen met hardlopen om op gewicht te komen en te blijven, me bij elke stap afvragend waarom doe ik dit, maar dat was voordat ik ZOEV ontdekte! Begonnen met de Dam-tot-Dam cursus heb ik van ZOEV geleerd dat hardlopen ook leuk kan en mag zijn! Vooral de zondagochtend duurloop: langs de Amstel, door Ransdorp, Diemerbos, met uitstapjes naar duin en bos. Leuk om bij zo’n club te horen en leuk om iets terug te doen (in dit geval de financiën in het bestuur) voor al die mensen die steeds een extra lusje moeten maken om mij weer op te halen ;-). ZOEV is een kleine, maar financieel gezonde vereniging, dat verder versterken én er een mooi jubileum jaar van maken samen met iedereen, vind ik een mooie taak.
mildi@zoev.net

Madelon Dekker

Ik ben Madelon Dekker, 28 jaar oud en sinds januari 2016 lid bij ZOEV. Oorspronkelijk kom ik uit een klein dorpje in Zeeland. Daarna heb ik Marketing Management gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels woon ik al weer 3,5 jaar in Amsterdam. Sinds afgelopen zomer werk ik bij Rituals cosmetics als project coördinator op onze afdeling store design. Naast hardlopen tennis ik ook 1x per week en ga ik graag op wintersport. Bij ZOEV kun je me over het algemeen op dinsdag of zondagochtend tegenkomen. Komend jaar zal ik als secretaris de mailbox van ZOEV beheren.
madelon@zoev.net

Irene van de Mheen

Als klein meisje deed ik een paar jaar aan atletiek. Ik vond alles leuk behalve hardlopen. Aangemoedigd door mijn twee zussen ben ik op latere leeftijd weer begonnen met hardlopen, maar na mijn eerste 10 km-loopje in 2012, waarbij ik compleet uitgeput de finish bereikte, kwam de klad erin. Toen vond ik ZOEV en kon halverwege meedoen met de cursus van Bas. Die winter sneeuwde het en ik dacht dat de training niet doorging. Maar ZOEV-ers lopen altijd en het rondje door een besneeuwd Diemerpark, waar we zelfs een vos zagen, zal ik niet snel vergeten. Van de verschillende trainers heb ik veel geleerd en het samen lopen is altijd gezellig. Sindsdien loop ik met veel plezier, meestal op maandag. In 2014 liep ik dankzij de trainingen en begeleiding van Jo mijn eerste halve marathon (Geinloop) en voelde me dagen euforisch! Het is leuk om wat terug te doen voor de vereniging en ik neem graag het stokje over van Lidwien om me op de PR en communicatie te storten.
irene@zoev.net

Jo Fransen

JoFransenBrabander (1954) en sinds 1979 wonend in Amsterdam. Ik ben getrouwd met Willeke en vader van Arno en Laura. Ik werk als manager van een team bedrijfsartsen bij arbodienst Beter, een dochterbedrijf van ABN AMRO. Vanaf mijn jonge jaren ben ik actief geweest als voetballer en volleyballer. Bij die sporten loop je uiteraard ook regelmatig maar georganiseerd lopen doe ik pas sinds eind 2003, toen ik besloot mezelf voor mijn 50-ste verjaardag de marathon van Amsterdam cadeau te doen. Dat betekende in een jaar tijd van ongeveer niks naar 42 kilometer opbouwen: ik zou het al onze cursisten van nu van harte afraden. Gevolg was wel dat het loopvirus me in zijn greep kreeg. Bij ZOEV voel ik me prima thuis. Een ongedwongen vereniging, goed georganiseerd maar soms ook prettig licht chaotisch. Inmiddels samen met collega lopers van ZOEV een aantal halve en hele marathons achter de rug. Het is telkens weer een genoegen om te zien hoe onze cursisten het lopen leuk gaan vinden en vooral hoe mensen het leuk gaan vinden met elkaar te lopen.
jo@zoev.net