Onze Vereniging

Hardloopvereniging ZOEV (Zeeburg, Oost En Verder) bestaat sinds 2005 en richt zich zowel op de beginnende als op de gevorderde loper in Amsterdam Indische Buurt, Diemen, Watergraafsmeer, Oostelijke Eilanden, IJburg en zelfs Centrum! Bij ZOEV kun je zelf bepalen hoe vaak, hoe ver en hoe snel je wilt hardlopenlopen. Loopplezier, blessurepreventie en laagdrempeligheid staan bij ons voorop.

Bestuur

ZOEV is een laagdrempelige hardloopvereniging. We groeien, maar niet exponentieel, en dat willen we zo houden. Loopplezier staat voorop, zowel bij de lopers als bij de trainers.

ZOEV is geen commerciële organisatie; het bestuur bestaat uit vrijwilligers: Marcel Peek (voorzitter), Mildi Rouw (penningmeester), Madelon Dekker (secretaris), Irene van de Mheen (communicatie en PR) en Jo Fransen (trainerszaken)

Het gaat goed met ZOEV. De cursussen zijn regelmatig vol en ook de trainingen worden goed bezocht. Meer cursisten en meer leden vertalen zich niet in meer winst, maar in minder contributie. Belangrijkste ambitie van het bestuur is om het lopen en ZOEV ‘leuk’ te houden.

Locatie

Sportcentrum Universum (USC), Sciencepark 306 Amsterdam

Alle ZOEV-trainingen starten vanaf het USC. Er zijn goed geoutilleerde kleedkamers met lockers en douchevoorzieningen. Na de training kunnen ook ZOEV-ers gebruikmaken van de sauna. In het USC bevindt zich eetcafé Oerknal, hier verzamelen we voor de training, we doen er de cooling down en na afloop wordt er gezellig nagepraat met een kop thee en een koekje.

Het bestuur

Pas op latere leeftijd, in 2008, ben ik gaan hardlopen. Na een paar halve marathons zat ik in het voorjaar van 2012 een beetje op dood spoor. Kort gezegd, ik vond mezelf dik en traag en had er weinig plezier meer in. Tot een vriend me introduceerde bij ZOEV. Ik merkte dat je van een gevarieerde training beter en sneller gaat lopen. Maar vooral kwam ik erachter dat samen lopen veel leuker is. Sindsdien zijn de ZOEV-loopjes, vooral die op zondagochtend, een vast onderdeel geworden van mijn weekritme. Samen met een paar ZOEV- trainingsmaatjes liep ik in 2012, aangemoedigd door vele clubgenoten langs de route, in Amsterdam mijn eerste marathon. Het euforische gevoel om na 42 km te finishen staat me nog helder voor de geest. Ook de marathons in Rotterdam 2014 en New York 2015 beschouw ik als persoonlijke hoogtepunten. Het mooie van hardlopen is dat ieder op zijn eigen niveau de grenzen kan opzoeken. ZOEV is een gezellige vereniging met een relaxte sfeer, die me aanspreekt. Ik wil daar graag iets aan bijdragen.

Marcel Peek (voorzitter),

Begonnen met hardlopen om op gewicht te komen en te blijven, me bij elke stap afvragend waarom doe ik dit, maar dat was voordat ik ZOEV ontdekte! Begonnen met de Dam-tot-Dam cursus heb ik van ZOEV geleerd dat hardlopen ook leuk kan en mag zijn! Vooral de zondagochtend duurloop: langs de Amstel, door Ransdorp, Diemerbos, met uitstapjes naar duin en bos. Leuk om bij zo’n club te horen en leuk om iets terug te doen (in dit geval de financiën in het bestuur) voor al die mensen die steeds een extra lusje moeten maken om mij weer op te halen ;-). ZOEV is een kleine, maar financieel gezonde vereniging, dat verder versterken én er een mooi jubileum jaar van maken samen met iedereen, vind ik een mooie taak.

Mildi Rouw (penningmeester)

Ik ben Madelon Dekker en sinds januari 2016 lid bij ZOEV. Oorspronkelijk kom ik uit een klein dorpje in Zeeland. Daarna heb ik Marketing Management gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels woon ik al weer 3,5 jaar in Amsterdam. Sinds afgelopen zomer werk ik bij Rituals cosmetics als project coördinator op onze afdeling store design. Naast hardlopen tennis ik ook 1x per week en ga ik graag op wintersport. Bij ZOEV kun je me over het algemeen op dinsdag of zondagochtend tegenkomen. Komend jaar zal ik als secretaris de mailbox van ZOEV beheren.

Anne Kappert (secretaris)

Als klein meisje deed ik een paar jaar aan atletiek. Ik vond alles leuk behalve hardlopen. Aangemoedigd door mijn twee zussen ben ik op latere leeftijd weer begonnen met hardlopen, maar na mijn eerste 10 km-loopje in 2012, waarbij ik compleet uitgeput de finish bereikte, kwam de klad erin. Toen vond ik ZOEV en kon halverwege meedoen met de cursus van Bas. Die winter sneeuwde het en ik dacht dat de training niet doorging. Maar ZOEV-ers lopen altijd en het rondje door een besneeuwd Diemerpark, waar we zelfs een vos zagen, zal ik niet snel vergeten. Van de verschillende trainers heb ik veel geleerd en het samen lopen is altijd gezellig. Sindsdien loop ik met veel plezier, meestal op maandag. In 2014 liep ik dankzij de trainingen en begeleiding van Jo mijn eerste halve marathon (Geinloop) en voelde me dagen euforisch! Het is leuk om wat terug te doen voor de vereniging en ik neem graag het stokje over van Lidwien om me op de PR en communicatie te storten.

Irene van de Mheen (communicatie en PR)

Brabander van geboorte en sinds 1979 wonend in Amsterdam. Getrouwd met Willeke en vader van Arno en Laura. Ik werk als manager van een team bedrijfsartsen bij arbodienst Beter, een dochterbedrijf van ABN AMRO. Vanaf mijn jonge jaren ben ik actief geweest als voetballer en volleyballer. Bij die sporten loop je uiteraard ook regelmatig, maar georganiseerd lopen doe ik pas sinds eind 2003 toen ik besloot mezelf voor mijn 50-ste verjaardag de marathon van Amsterdam cadeau te doen. Dat betekende in een jaar tijd van ongeveer niks naar 42 kilometer opbouwen: ik zou het al onze cursisten nu van harte afraden. Gevolg was wel dat het loopvirus me in zijn greep kreeg. Bij ZOEV voel ik me prima thuis. Een ongedwongen vereniging, goed georganiseerd maar soms ook prettig licht chaotisch. Inmiddels samen met collega-lopers van ZOEV een aantal halve en hele marathons achter de rug. Het is telkens weer een genoegen om te zien hoe onze cursisten het lopen leuk gaan vinden en vooral hoe mensen het leuk gaan vinden met elkaar te lopen.

Jo Fransen (trainerszaken)
AGENDA 2019

Januari
14: start beginnerscursus
16: start vervolgcursus
13: Halve marathon van Egmond
30: ZOEV Algemene ledenvergadering en nieuwjaarsborrel USC 19:30/21:00
Februari
10: Groet uit Schoorl Run
24: Start training Geinloop op donderdag en zondag
Maart
10: Mokumse Vrouwenloop AAC Sloterplas
31: Uitstapje Bussum Zuid
April
28: uitstapje Castricum
Mei
19: Geinloop
15: start vervolgcursus
17: start beginnerscursus 
Juni
3o: start Dam tot Damtraining op donderdag en zondag 
Juli
September
16: start beginnerscursus
18: start vervolgcursus
22: Dam tot Dam loop, training start in juni op donderdag en zondag
Oktober
20: marathon van Amsterdam