fbpx

Onze Vereniging

Hardloopvereniging ZOEV (Zeeburg, Oost En Verder) bestaat sinds 2005 en richt zich zowel op de beginnende als op de gevorderde loper in Amsterdam Indische Buurt, Diemen, Watergraafsmeer, Oostelijke Eilanden, IJburg en zelfs Centrum! Bij ZOEV kun je zelf bepalen hoe vaak, hoe ver en hoe snel je wilt hardlopenlopen. Loopplezier, blessurepreventie en laagdrempeligheid staan bij ons voorop.

Bestuur

ZOEV is een laagdrempelige hardloopvereniging. We groeien, maar niet exponentieel, en dat willen we zo houden. Loopplezier staat voorop, zowel bij de lopers als bij de trainers.

ZOEV is geen commerciële organisatie, het bestuur bestaat uit vrijwilligers: Hugo van den Bergh (voorzitter), Mildi Rouw (penningmeester), Jacobine Eijgenraam (secretaris), Ellen van der Velden (communicatie en PR) en Jo Fransen (trainerszaken)

Het gaat goed met ZOEV. De cursussen zijn vol en ook de trainingen worden goed bezocht. Meer cursisten en meer leden vertalen zich niet in meer winst, maar in minder contributie. Belangrijkste ambitie van het bestuur is om het lopen en ZOEV ‘leuk’ te houden.

Locatie

Sportcentrum Universum (USC), Sciencepark 306 Amsterdam Alle ZOEV-trainingen starten vanaf het USC. Er zijn goed geoutilleerde kleedkamers met lockers en douchevoorzieningen. Na de training kunnen ook ZOEV-ers gebruikmaken van de sauna. In het USC bevindt zich eetcafé Oerknal, hier verzamelen we voor de training, we doen er de cooling down en na afloop wordt er gezellig nagepraat met een kop thee en een koekje.

Het bestuur

Begin 2004 stopte ik met roken en toen mijn gewicht boven de 100 kilo kwam, vond ik het toch nodig om daar iets aan te gaan doen. Hardlopen werd het, wat best vreemd is, omdat ik vroeger alleen ging hardlopen als er een bal in het spel was (voetbal, basketbal). Maar na een voorzichtige opbouw naar 10 kilometer, daarna de voorbereiding op de Dam tot Dam (10 Engelse mijl), en vooruit, we gaan een halve marathon doen, heb ik inmiddels 5 hele marathons en een heleboel halve en andere afstanden achter de rug.
Maar leuker dan die georganiseerde loopjes vind ik de trainingen, waarbij je samen met anderen je grenzen opzoekt. Het is heel erg leuk om samen een zware intervaltraining te doen, of om samen een trainingsopbouw naar een marathon te doorlopen. En het voordeel van regelmatig lopen is ook dat je dan weer wat Bourgondischer kan leven. Je moest eens weten hoeveel er over lekker eten en goede restaurants wordt gepraat tijdens trainingen van Zoev.
Ik kan me het leven zonder Zoev eigenlijk niet meer voorstellen. En daarom wil ik ook graag een bijdrage leveren aan de vereniging, en dat doe ik nu door een paar jaar voorzitter te zijn.

Hugo van den Bergh (voorzitter)

Ik ben Willemien van den Hoogen en loop met ZOEV sinds de oprichting. Mijn ‘vaste’ dag is zondag, en afhankelijk van de ambitie en energie komen daar soms andere zoev-trainingen bij. Eerder heb ik binnen het ZOEV-bestuur de rol van secretaris ingevuld en nu er een penningmeester wordt gezocht, stap ik graag weer in. Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond,  dus in de basis ben ik goed onderlegd voor de penningmeesterrol.

Willemien van den Hoogen (penningmeester)
Hardlopen is voor mij essentieel om fit te blijven en lekker buiten te zijn. Maar ook om mijn hoofd leeg maken, op goede ideeën te komen voor dagelijkse vraagstukken.
Helaas begint het in mijn lijf her en der te piepen en te kraken, dus voorzichtigheid is geboden om te kunnen blijven rennen.
De afgelopen jaren rende ik altijd alleen, en ik merkte dat ik niet meer voorbij de 5 km kwam. September 2019 ben ik begonnen bij Carla van 5 naar 10 km, en ik vond het geweldig om weer 10 km te lopen.
Het doel blijft om elke week 10 km te kunnen lopen, dan ben ik een gelukkig mens. Met behulp van de leuke trainingen gaat dat vast weer snel lukken (ja helaas blijven blessures op de loer liggen).
Jacobine Eijgenraam (secretaris)

Vroeger liep ik af en toe een wedstrijdje, maar door blessures kwam daar de klad in. Dat wilde ik weer oppakken en dat vond ik lastig alleen. Het is super fijn dat ik de trainer kan raadplegen als ik vragen of een pijntje heb en zo kan voorkomen dat ik een blessure krijg. Het trainingsritme helpt me mijn loopconditie op peil te houden. Ik vind Zoev een gezellig club met betrokken leden en trainers, zonder dat je (sociale) druk voelt.

Ellen van der Velden (communicatie en PR)

Afgelopen zomer ben ik uit Amsterdam naar Diemen verhuisd en op zoek gegaan naar een hardloopgroep voor de stok achter de deur bij het trainen. Dat werd al snel ZOEV. Een schot in de roos. Wat me direct aantrok bij ZOEV was de gezelligheid en vriendelijke sfeer en de variatie van de trainingen, die door betrokken en ervaren trainers wordt gegeven.  Een snelle loper ben ik op dit moment niet, je vindt me daarom vaak als laatste in het rijtje tijdens de training. Toen ik zag dat er een plaatsje vrijkwam in het bestuur voor het regelen van de trainerszaken was ik direct geïnteresseerd. Het lijkt me leuk om contact met alle trainers te hebben en de praktische organisatie op me te nemen van alles wat bij de trainingen komt kijken. Het geeft me de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen en actief een steentje bij te dragen aan de vereniging.

Ruth Zeelenberg (trainerszaken)
AGENDA 2021

Januari

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

September

Oktober

November