fbpx

Onze Vereniging

Hardloopvereniging ZOEV (Zeeburg, Oost En Verder) bestaat sinds 2005 en richt zich zowel op de beginnende als op de gevorderde loper in Amsterdam Indische Buurt, Diemen, Watergraafsmeer, Oostelijke Eilanden, IJburg en zelfs Centrum! Bij ZOEV kun je zelf bepalen hoe vaak, hoe ver en hoe snel je wilt hardlopenlopen. Loopplezier, blessurepreventie en laagdrempeligheid staan bij ons voorop.

Bestuur

ZOEV is een laagdrempelige hardloopvereniging. We groeien, maar niet exponentieel, en dat willen we zo houden. Loopplezier staat voorop, zowel bij de lopers als bij de trainers.

ZOEV is geen commerciële organisatie, het bestuur bestaat uit vrijwilligers: Hugo van den Bergh (voorzitter), Mildi Rouw (penningmeester), Jacobine Eijgenraam (secretaris), Ellen van der Velden (communicatie en PR) en Jo Fransen (trainerszaken)

Het gaat goed met ZOEV. De cursussen zijn vol en ook de trainingen worden goed bezocht. Meer cursisten en meer leden vertalen zich niet in meer winst, maar in minder contributie. Belangrijkste ambitie van het bestuur is om het lopen en ZOEV ‘leuk’ te houden.

Locatie

Sportcentrum Universum (USC), Sciencepark 306 Amsterdam Alle ZOEV-trainingen starten vanaf het USC. Er zijn goed geoutilleerde kleedkamers met lockers en douchevoorzieningen. Na de training kunnen ook ZOEV-ers gebruikmaken van de sauna. In het USC bevindt zich eetcafé Oerknal, hier verzamelen we voor de training, we doen er de cooling down en na afloop wordt er gezellig nagepraat met een kop thee en een koekje.

Het bestuur

Begin 2004 stopte ik met roken en toen mijn gewicht boven de 100 kilo kwam, vond ik het toch nodig om daar iets aan te gaan doen. Hardlopen werd het, wat best vreemd is, omdat ik vroeger alleen ging hardlopen als er een bal in het spel was (voetbal, basketbal). Maar na een voorzichtige opbouw naar 10 kilometer, daarna de voorbereiding op de Dam tot Dam (10 Engelse mijl), en vooruit, we gaan een halve marathon doen, heb ik inmiddels 5 hele marathons en een heleboel halve en andere afstanden achter de rug.
Maar leuker dan die georganiseerde loopjes vind ik de trainingen, waarbij je samen met anderen je grenzen opzoekt. Het is heel erg leuk om samen een zware intervaltraining te doen, of om samen een trainingsopbouw naar een marathon te doorlopen. En het voordeel van regelmatig lopen is ook dat je dan weer wat Bourgondischer kan leven. Je moest eens weten hoeveel er over lekker eten en goede restaurants wordt gepraat tijdens trainingen van Zoev.
Ik kan me het leven zonder Zoev eigenlijk niet meer voorstellen. En daarom wil ik ook graag een bijdrage leveren aan de vereniging, en dat doe ik nu door een paar jaar voorzitter te zijn.

Hugo van den Bergh (voorzitter)

Begonnen met hardlopen om op gewicht te komen en te blijven, me bij elke stap afvragend waarom doe ik dit, maar dat was voordat ik ZOEV ontdekte! Begonnen met de Dam-tot-Dam cursus heb ik van ZOEV geleerd dat hardlopen ook leuk kan en mag zijn! Vooral de zondagochtend duurloop: langs de Amstel, door Ransdorp, Diemerbos, met uitstapjes naar duin en bos. Leuk om bij zo’n club te horen en leuk om iets terug te doen (in dit geval de financiën in het bestuur) voor al die mensen die steeds een extra lusje moeten maken om mij weer op te halen ;-). ZOEV is een kleine, maar financieel gezonde vereniging, dat verder versterken én er een mooi jubileum jaar van maken samen met iedereen, vind ik een mooie taak.

Mildi Rouw (penningmeester)
Hardlopen is voor mij essentieel om fit te blijven en lekker buiten te zijn. Maar ook om mijn hoofd leeg maken, op goede ideeën te komen voor dagelijkse vraagstukken.
Helaas begint het in mijn lijf her en der te piepen en te kraken, dus voorzichtigheid is geboden om te kunnen blijven rennen.
De afgelopen jaren rende ik altijd alleen, en ik merkte dat ik niet meer voorbij de 5 km kwam. September 2019 ben ik begonnen bij Carla van 5 naar 10 km, en ik vond het geweldig om weer 10 km te lopen.
Het doel blijft om elke week 10 km te kunnen lopen, dan ben ik een gelukkig mens. Met behulp van de leuke trainingen gaat dat vast weer snel lukken (ja helaas blijven blessures op de loer liggen).
Jacobine Eijgenraam (secretaris)

Vroeger liep ik af en toe een wedstrijdje, maar door blessures kwam daar de klad in. Dat wilde ik weer oppakken en dat vond ik lastig alleen. Het is super fijn dat ik de trainer kan raadplegen als ik vragen of een pijntje heb en zo kan voorkomen dat ik een blessure krijg. Het trainingsritme helpt me mijn loopconditie op peil te houden. Ik vind Zoev een gezellig club met betrokken leden en trainers, zonder dat je (sociale) druk voelt.

Ellen van der Velden (communicatie en PR)

Brabander van geboorte en sinds 1979 wonend in Amsterdam. Getrouwd met Willeke en vader van Arno en Laura. Ik werk als manager van een team bedrijfsartsen bij arbodienst Beter, een dochterbedrijf van ABN AMRO. Vanaf mijn jonge jaren ben ik actief geweest als voetballer en volleyballer. Bij die sporten loop je uiteraard ook regelmatig, maar georganiseerd lopen doe ik pas sinds eind 2003 toen ik besloot mezelf voor mijn 50-ste verjaardag de marathon van Amsterdam cadeau te doen. Dat betekende in een jaar tijd van ongeveer niks naar 42 kilometer opbouwen: ik zou het al onze cursisten nu van harte afraden. Gevolg was wel dat het loopvirus me in zijn greep kreeg. Bij ZOEV voel ik me prima thuis. Een ongedwongen vereniging, goed georganiseerd maar soms ook prettig licht chaotisch. Inmiddels samen met collega-lopers van ZOEV een aantal halve en hele marathons achter de rug. Het is telkens weer een genoegen om te zien hoe onze cursisten het lopen leuk gaan vinden en vooral hoe mensen het leuk gaan vinden met elkaar te lopen.

Jo Fransen (trainerszaken)
AGENDA 2020

Januari
6: start lichtjesloop (Amsterdam Light Festival)
12: Halve van Egmond
15: start beginnerscursus en vervolgcursus
19: Vondelparkloop (Rondje Mokum)
Februari
9: Groet uit Schoorl Run
16: Start training Geinloop op donderdag en zondag
19: ZOEV Algemene ledenvergadering en nieuwjaarsborrel USC 19:30/21:00
Maart
8: Louis Vinkloop (Rondje Mokum)
22: Uitstapje Bussum
April
5:  marathon Rotterdam
15: start beginnerscursus en vervolgcursus
19: Nescioloop (Rondje Mokum)
26: uitstapje Castricum
Mei
17: Geinloop
Juni
07: start marathontraining op zondag en dinsdag of donderdag
14: Gaasperplasrun (Rondje Mokum)
22: Run-Bike-Run
Juli
5: start training Dam tot Damloop (sluit aan op vervolgcursus)
September
9: start beginnerscursus en vervolgcursus
20: Dam tot Dam loop
Oktober
11: Sloterplasloop (Rondje Mokum)
18: marathon van Amsterdam
25: Middenmeerloop (Rondje Mokum)
November
8: Olympisch Stadionloop (Rondje Mokum)
15: Zevenheuvelenloop Nijmegen