Gepost op

Nieuwsbrief winter 2012

Algemene ledenvergadering met aansluitend NIEUWJAARSBORREL!

ZOEV kijkt terug op een succesvol jaar. Het bestuur nodigt alle Zoev leden graag uit voor de Algemene Leden Vergadering, met aansluitend een nieuwjaarsborrel, op woensdag 16 januari. Op de ALV wordt een aantal formele zaken behandeld, zoals het financiële jaarverslag, het vaststellen van de jaarrekening, het sportieve jaarverslag etc. (de officiële uitnodiging en stukken volgen begin januari).
Daarnaast willen we ook graag met jullie, onze leden, in gesprek. Wat zijn jullie ideeën, wensen, suggesties etc.? Hoe meer we van jullie horen, hoe beter we op jullie wensen en behoeftes kunnen inspelen. Aansluitend is er een gezellige nieuwjaarsborrrel, (natuurlijk het leukste deel) waarin het nieuwe loopjaar feestelijk inluiden. Komt allen!! 

Tijd: ALV: 19.30-20.30

Borrel: v.a. 20:30

Locatie: Jerry’s Gym Veemkade 1288  (boven Albert Heyn)

 

 

 

 

 

 

 

 

Najaarscursussen succesvol afgesloten

Blije lopers en vooral ook blije trainers! Bas liet op twitter zijn waardering blijken voor zijn ‘aflopers’: Kijk ze eens trots zijn, mijn held(inn)en van Zoev: voor het eerst 1 uur onafgebroken hardgelopen” en “Half jaar geleden liepen mijn cursisten  @Zoev 1-om-1 minuut hard, vanavond 1 uur onafgebroken! In januari start ik een nieuwe groep. Wie?”

 

Ja: wie??  Begin het nieuwe jaar (weer) met een starterscursus of vervolgcursus!  Kijk op de site voor meer informatie.

Ook de startersgroep van Carla is trots. Jessika Buitenweg schreef het volgende:

“Ik had al vaker gelopen, af en toe een paar rondjes om de pakhuizen aan de Zeeburgerkade. Soms, in een enthousiaste bui, pakte ik de Borneokade erbij. Heel soms liep ik twee keer in een week, maar meestal vond ik de tijd, motivatie en discipline niet en liep ik hooguit eens per maand, een kwartiertje, tot ik het uit verveling (wéér diezelfde balkons voorbij, wéér diezelfde hoek om) opgaf en hijgend weer de lift naar boven nam. Na de geboorte van mijn dochtertje, lente 2011, was ik vastberaden om weer te gaan sporten. Na een zwembad- en een yoga-abonnement die ik niet volledig benutte, kwam ik toch weer terug bij hardlopen. Dat kon ik immers praktisch overal doen, ik hoefde er niet de hele stad voor door, en het enige wat ik ervoor nodig had was een paar goede hardloopschoenen. Na weer dat saaie rondje om het huis én de constatering dat mijn conditie er niet op vooruit was gegaan in de tijd dat ik niet had kunnen rennen, besloot ik het dit keer goed te gaan aanpakken. Het beeld met een gemotiveerd groepje mensen door het Flevopark te rennen liet me niet meer los. Dus schreef ik me in bij ZOEV, samen met nog een tiental mensen van alle leeftijden en achtergronden. We leerden het belang van een uitgebreide warming-up, en dat rekken en strekken vooral tussen loopsessies, maar beter niet vlak erna kan plaatsvinden. We leerden over rechtop lopen, kort grondcontact en het gebruik van je buikspieren tijdens het lopen. We liepen de Coopertest rond de vijver in het Flevopark, huppelden en hopsten over het Cruijffveldje en speelden estafette met mandarijnen op het Science Park. Naarmate de lessen vorderden, nam de temperatuur af. We leerden dus omgaan met harde wind, regen, donker wordende dagen, ijzel en sneeuw. Toch hadden we geluk met het weer: tot drie keer toe ging een stevige hoosbui prompt liggen vlak voor de les begon, en op een pikdonkere avond brak ineens een prachtige volle maan door de wolken. Ik leerde, met de juiste opbouw en regelmatige oefening tussen lessen door, in veertien weken een half uur lopen. Ik bouwde de discipline op die ik nodig had om tussendoor twee keer per week te gaan rennen. En ergens in die veertien weken ben ik lopen eindelijk echt leuk gaan vinden. Dat alles komt voor een groot deel door het ongeremde enthousiasme van één vrouw: Carla. Iemand die een enorme passie heeft voor hardlopen, en die passie regelrecht overbrengt. Mij heeft ze in ieder geval overtuigd. De komende veertien weken ben ik dus weer in het Flevopark te vinden: op naar het hele uur!” …Chapeau en ga zo door!

 

 

 

Tips voor wedstrijden en loopjes op elk niveau

Wegens acute vacatures in het organisatieteam gaat de Geinloop bijna zeker niet door. Daarmee komt waarschijnlijk de geplande Zoev-cursus die toewerkt naar de Geinloop te vervallen. Maar…er wordt hard nagedacht over een alternatieve cursus mocht dit het geval zijn.  Dit wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Hier volgen enkele tips voor winter/voorjaars loopjes: Veel Zoev-ers doen al mee aan de Egmond PWN halve marathon  op 13 januari. En minder bekend, maar wel leuk: de Rietvelt Natuurmarathon in Lelystad op zondag 14 april. Of de  City-Pier-City-loop in Den Haag op 10 mei en de Leiden marathon op 26 mei.

Voor de mindere diehards of kortere afstandlopers zijn er de Vondelparkloop op 20 januari, of de Twiskemolenloop, meerdere keren per jaar. De eerste is op 3 februari.

Ook de trailrunners kunnen hun hard ophalen bij de Sylvestercross in Soest op 31 december.

Mist nog een chi-run of een mindful run. Voor deze laatste kun je wel alvast trainen bij Kris op de zondagochtend! Zie hier.

                                          Dit zijn de nieuwe trailrunschoenen van Kris!

 

 

Winter: buiten lopen of…op de loopband bij Jerry’s Gym

Voor sommige lopers valt het in de winter niet mee. Anderen zien juist de echte uitdaging. Voor deze laatsten het toverwoord: laagjes. En…je verliest de meeste warmte via je hoofd. Gelukkig is de ZOEV kledinglijn uitgebreid met een echte Zoev-muts.  Meer informatie vind je hier.

Vind je het echt te koud dan kun je vanaf nu met een aantrekkelijke ZOEV-korting gebruik maken van de loopbanden bij Jerry’s. Voor 30,50 per maand kun je in de daluren (12-4 uur) bij Jerry’s terecht.  Dat is bijna voor de helft van de prijs! Meld je aan en vertel dat je ZOEV-er bent. Vergeet niet je ZOEV-shirt aan te trekken! 🙂

 

 

 

 

Etentje en training voor de trainers

Heel gezellig was het op het bestuur-trainersetentje bij onze voorzitter thuis! De trainers werden blij(?) verrast met een gedicht en een present van de Sint.

Maar natuurlijk is er ook aandacht voor serieuze zaken.  In februari worden de trainers bijgeschoold in het trainen van heterogene groepen. Concreter gezegd: hoe maak je het de snelle én de meer langzame lopers in een groep naar de zin, zodat ieder het beste uit zichzelf kan halen? Een mooie uitdaging die veel creativiteit van de trainers vergt!

 

 

                                                     

                                                        

                                                        TENSLOTTE:

     ONTZETTENDE FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GOED (NIEUW)LOOPJAAR!