Gepost op

Nieuwsbrief voorjaar 2013

De barre winter…

Dat was afzien deze winter! Maar de die hards liepen door, zoals ook Greet van der Krieke, die erover schreef op onze Facebookpagina.

“Drie kwartier later vertelt Jo dat het echt 17 km wordt, en niks beschermd door de stad lopen. Twee bruggen, dan Durgerdam en Zunderdorp, daarna mogen we weer op huus an. We hebben de opdracht gekregen om bij elkaar te blijven. Nu is ‘ bij elkaar blijven’ meestal wel goed, dus ook in lopersland. Hoewel, af en toe een rondje op mezelf ga ik ook niet uit de weg. Maar deze ochtend kost het geen enkele moeite. Integendeel, de dunne dametjes onder ons zoeken massaal de brede ruggen op. Wat een weelde en het scheelt echt. En de ervaring leert, dat als je het beleefd vraagt de brede boys er geen enkel bezwaar tegen hebben. Zo’n compact cluppie, lopen in een mooi drafje, ze is domweg gelukkig langs de Zunderdorpergouw, uw Greetje.”

Ook veel hulde voor onze afgestudeerde beginners- en vervolgcursisten! Juist voor beginnende hardlopers vraagt het veel doorzettingsvermogen om onder deze omstandigheden te blijven trainen.

Mindful hardlopen op de zondagochtend

Terug van weggeweest: Mindful hardlopen op de zondagochtend vanaf 9.20 onder leiding van Kris. Wat houdt het in? Mindful hardlopen is hardlopen met aandacht voor het hier en nu. Tijdens het sporten blijf je aanwezig in je lichaam, opmerkzaam voor wat er in je omgaat en zonder hier over te oordelen. Door met de aandacht bij de ademhaling, je houding en het ritme van hardlopen te blijven, word je meer bewust van de manier waarop je loopt. Ook leer je de grenzen kennen die het lichaam aangeeft en daar vervolgens naar te luisteren. Je zakt een beetje uit je hoofd, drukke gedachten raken op de achtergrond en je kunt (meer) rust vinden in het hardlopen. Dat is mindful hardlopen!
MindfulHardlopen is voor iedereen die al hardloopt, ongeacht het tempo of de afstand. Richtlijn is dat je ongeveer een halfuur kunt hardlopen. Ook voor lopers die net hersteld zijn van een blessure is Mindful hardlopen een goede start. Doordat je leert voelen wat goed is voor het lichaam, leer je aan de veilige kant van de grens te blijven en maak je het risico op een volgende blessure ook een stuk kleiner. Kom een keer meedoen en neem iemand mee! Voor ZOEV-ers natuurlijk gratis. Niet leden kunnen (zoals bij alle trainingen) vier keer gratis meetrainen.

ZOEV-ers aan de finish in Rotterdam en Amsterdam

Jurgen Veenendaal liep op 14 april de Rotterdam Marathon. En hoe: een geweldig PR in 3.25! Ook ZOEV-voorzitter Jan Pieter Ekker (links op de foto) liep de marathon uit in een prima tijd: 3.40!

Dezelfde dag was de Nescioloop, waar een aantal ZOEV-ers aan de start verscheen van de 15 km: Hilde Pach (in 1.27), Maarten Veen in (1.06), Pieter Kole (1.25).

Damloop cursus vanaf 2 juni

In je eentje trainen voor een wedstrijd of loop valt niet altijd mee. Het gaat een stuk makkelijker als je in een groep loopt en bovendien begeleid wordt door deskundige trainers. Dat kan bij ZOEV. We trainen tweemaal per week, zowel op duurvermogen als op snelheid; daarnaast is het de bedoeling dat je nog één keer per week voor jezelf traint. Op zondagochtend werken we aan het vergroten van de afstand, in een rustig duurlooptempo. Op donderdagavond doen we intervaltraining. Door het lopen van korte, snelle intervallen, afgewisseld met herstelpauzes in een rustig tempo, vergroot je je snelheid op de langere afstanden. Op beide trainingsdagen komen zowel snelle als minder snelle lopers aan hun trekken. Zoals bij alle trainingen van ZOEV besteden we veel aandacht aan loopscholing en blessurepreventie. Voor leden en voor nieuwe cursisten, graag aanmelden bij secretariaat@zoev.net. Voor meer informatie: kijk op onze website.
N.B. een startbewijs moet je zelf regelen via inschrijving, bedrijvenloop of Goede-Doelenloop

De ZOEV en Jerry’s Langste Dag Loop!

Noteer maar alvast in je agenda: op zondag 30 juni wordt weer de Langste Dag Loop op de inmiddels bekende locatie gehouden: Veemkade bij Jerry’s Gym op winkelcentrum Brazilië, Oostelijk Havengebied. Het programma is als vorig jaar: een jeugdloop van 1 km, een 5 km loop en een 10 km loop. Daarna is er een barbecue!
We zijn nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die kunnen assisteren bij de inschrijving, klaarmaken van de tasjes voor de deelnemers, het uitzetten van het parcours en het staan op strategische punten van de route. Je kunt je nu al aanmelden bij: secretariaat@zoev.net.

ZOEV genomineerd voor leukste sportvereniging van Amsterdam!

Zoev is genomineerd voor “Leukste sportvereniging van Amsterdam”! (en later eventueel Nederland) En terecht natuurlijk! We kunnen winnen op kwantiteit (meeste stemmen) en op kwaliteit (meeste kans voor ZOEV). Stem op ZOEV op deze site! Hier vind je ook meer info. Let op! Zoek op: ‘Vereniging Zeeburg Oost en Verder’. Onder deze naam staan we geregistreerd.

 

Een lekker wijntje, of toch maar bietensap?

ZOEV-trainer Kristiaan bij de Vaate werkte mee aan Het Hardloperskookboek, een kookboek voor lopers die af en toe een wijntje of biertje willen, maar ook een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen.

De auteurs : Barbara Kerkohof en Mirjam van Reijen; geen onbekenden in de hardloopwereld. Tip! Bestel het bij je boekhandel in de buurt.

 

 Een nieuwe lente, een nieuw geluid

van de vogels, je ademhaling en je hardloopschoenen! De lente is het optimale seizoen om serieuze vorderingen te maken, en het maakt niet uit of dat een half uur achter elkaar hardlopen is, de halve- of de hele marathon. Zolang je er maar plezier in hebt! En dat het gezond is voor body en mind, wisten de Romeinen al dus: Anima Sana in Corpore Sano (nee..geen reclame).