Vervolgcursus hardlopen

De vervolgcursus is in de eerste plaats bedoeld voor lopers die de beginnerscursus hebben afgerond, maar ook toegankelijk voor anderen, mits je een halfuur achterelkaar kunt hardlopen.

Net als de starterscursus vindt de vervolgcursus driemaal per jaar plaats. In een wekelijkse cursus van minimaal 12 trainingen leer je een uur achter elkaar te lopen in je eigen tempo. Met veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. Na de vervolgcursus kun je als lid van ZOEV doorstromen naar een of meer van de trainingen die ZOEV aanbiedt. De laatste les is een overbrugging naar de 10km-loopgroep. Lees vooral ook voorkom blessures onderaan deze pagina.
Het doel van de cursus is bereikt als je na 12 lessen een uur achter elkaar kunt hardlopen. De een zal in die tijd een langere afstand afleggen dan de ander, dat vinden wij geen probleem. De cursus is zodanig van opzet dat iedereen zijn of haar eigen tempo kan aanhouden terwijl de groep toch bij elkaar blijft.

BOEK EN BETAAL HIER! 

In het kort

  • Periode najaar 2018
    maandag 10 september t/m 26 november 2018
  • Tijd: 19.30 – 21.30 (graag een kwartier eerder aanwezig zijn)
  • Plaats: USC Sportcentrum Universum, Sciencepark 306
  • Kosten: €80,- Voor studenten (UvA, NL Universiteiten €40,-
    Trainers: Bas Westland

Elke training bestaat uit vier onderdelen

1. Warming-up
Bedoeld om de spieren warm en los te maken voor het begin van de kerntraining, een voorwaarde om blessures te voorkomen.
2. Loopscholing
Vanaf de eerste les besteden we met gerichte oefeningen aandacht aan de looptechniek. Daardoor krijg je een betere loophouding en leer je efficiënter lopen.
3. Kerntraining
De eigenlijke looptraining, waardoor je conditie verbetert en je geleidelijk aan verder en sneller leert lopen.
4. Cooling-down
Om de spieren tot rust te laten komen.

Voorkom blessures!

Niet alleen voor beginnende lopers liggen blessures op de loer. Juist als je grotere afstanden gaat lopen en het gevoel hebt dat het steeds beter gaat, kun je jezelf ongemerkt te veel belasten. Daarom ligt ook in de vervolgcursus de nadruk op het voorkomen van blessures. Als je al een blessure hebt (gehad) neem dan eerst contact op met het secretariaat.