Beginnerscursus hardlopen

Zet je goede voornemens om in actie en begin serieus met hardlopen onder leiding van ervaren trainers. In een wekelijkse cursus van minimaal 12 trainingen leer je een halfuur achter elkaar lopen in je eigen tempo. Met veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie.
Lees vooral ook voorkom blessures onderaan deze pagina.

BOEK EN BETAAL HIER!

Meer informatie

Na de cursus kun je een vervolgcursus gaan doen, waarbij je op verantwoorde wijze opbouwt naar een uur non-stop lopen.

Het doel van de cursus is bereikt als je na minimaal 12 trainingen een half uur achter elkaar kunt hardlopen. De een zal in die tijd een langere afstand afleggen dan de ander, maar dat vinden wij niet van belang. De cursus is zodanig van opzet dat iedereen zijn of haar eigen tempo kan aanhouden terwijl de groep toch bij elkaar blijft.

In het kort

  • Periode najaar 2018
    woensdag 12 september t/m 28 november 2018
  • Inclusief Workshop blessurepreventie: datum wordt bekend gemaakt
  • Tijd: 19.30 – 21.00 (graag een kwartier eerder aanwezig zijn)
  • Plaats: USC Sportcentrum Universum, Sciencepark 306
  • Kosten: €80,- Voor studenten (UvA, NL Universiteiten en HvA) €40,-
    Trainer: Carla van der Meer

Elke training bestaat uit vier onderdelen

1. Warming-up
Bedoeld om de spieren warm en los te maken voor het begin van de kerntraining, een voorwaarde om blessures te voorkomen.
2. Loopscholing
Vanaf de eerste les besteden we met gerichte oefeningen aandacht aan de looptechniek. Daardoor krijg je een betere loophouding en leer je efficiënter lopen.
3. Kerntraining
De eigenlijke looptraining, waardoor je geleidelijk aan je conditie opbouwt en steeds een stukje verder komt.
4. Cooling-down
Om de spieren tot rust te laten komen.

Als je het hardlopen serieus neemt, zul je vaker dan één keer per week willen trainen. Tijdens de cursus krijg je advies over de trainingen die je in de rest van de week kunt doen, afhankelijk van je wensen en mogelijkheden.

Kledingadvies

Goede hardloopkleding is vrij duur. Het is daarom niet verstandig om voor de eerste les al van alles aan te schaffen. Heb je na een paar weken het idee dat hardlopen iets voor je is, dan is dat het moment om kleding en schoenen aan te schaffen. Je trainer kan je hierover adviseren.

Trek voor de eerste les warme, makkelijk zittende kleding en sportschoenen aan. Wil je toch al kleding of schoenen aanschaffen, neem dan even contact op voor advies.

Voorkom blessures!

Als je net begint met hardlopen, denk je misschien liever niet aan mogelijke blessures. Toch zijn het juist blessures waardoor beginnende lopers vaak vroegtijdig stoppen. Dat is natuurlijk erg jammer, vooral omdat veel blessures onnodig zijn. Onze starterscursus is van begin tot eind gericht op het voorkomen van blessures. De eerste les bestaat dan ook uit een workshop blessurepreventie en krijg je tips en aandachtspunten mee voor tijdens het trainingen. En verder geeft de trainer natuurlijk tijdens het lopen tips! Als je al een blessure hebt (gehad) neem dan altijd eerst contact op met het secretariaat!