fbpx

Onze cursussen

Naast de vaste trainingen organiseert ZOEV hardloopcursussen waarmee je onder deskundige leiding van ervaren trainers voor een bepaald doel kunt trainen, zoals de beginnerscursus hardlopen (in 12 weken van niets naar een halfuur non-stop), de vervolgcursus hardlopen (in twaalf weken van een halfuur naar een uur non-stop) of de wedstrijdcursussen voor de opbouw naar bijvoorbeeld dit jaar de Halve van Leiden en de Dam tot Damloop. Er is veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie zodat je op een verantwoorde manier begint of verdergaat met hardlopen in je eigen tempo.

Beginnerscursus hardlopen

Begin met hardlopen onder leiding van ervaren trainers. In een wekelijkse cursus van 12 trainingen leer je een half uur achter elkaar lopen in je eigen tempo. Met veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. Het doel van de cursus is bereikt als je na 12 trainingen een half uur achterelkaar kunt hardlopen. De een zal in die tijd een langere afstand afleggen dan de ander, maar dat vinden wij niet van belang. De cursus is zodanig van opzet dat iedereen zijn of haar eigen tempo kan aanhouden terwijl de groep toch bij elkaar blijft.

With the beginners course in 12 weeks in we build up gradually until you are able to run 30 minutes without stopping. After finishing the course you are ready to participate in the follow up advanced running course to build up to one hour non-stop.

Start 13 april. Tijd: woensdag 19.30 – 21. Trainer Bas Westland

12 lessen €80,- (studenten €40,-)

MELD JE AAN

Vervolgcursus hardlopen

De vervolgcursus is in de eerste plaats bedoeld voor lopers die de beginnerscursus hebben afgerond, maar ook toegankelijk voor anderen, mits je een halfuur achterelkaar kunt hardlopen. De cursus duurt 12 weken en aan het eind kun je een heel uur achtereen lopen in je eigen tempo. Met veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. Na de vervolgcursus kun je als ZOEV-lid van ZOEV doorstromen naar een of meer van de trainingen onze hardloopvereniging aanbiedt. De laatste les is een overbrugging naar de 10km-loopgroep.

The advanced course running is mainly adressed to runners who have completed the beginners course, but if you are able to run for half an hour non-stop without having completed the beginners course, you are also welcome. In 12 training sessions we build up from 30 minuts running to 60 minutes non-stop.

Start 13 april. Tijd: woensdag 19.30 – 21. Trainer: Carla van der Meer

12 lessen €80,- (studenten €40,-)

MELD JE AAN

Wedstrijdtraining Dam tot Damloop

Vanaf zondag 3 juli gaan we weer voor de Dam tot Damloop trainen. In twaalf weken bouwen we op naar de 10 mijl in eigen tempo. Met extra aandacht voor techniek, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. Duurloop op zondagochtend en intervaltraining op dinsdag of donderdagavond. De training is zodanig van opzet dat iedereen zijn of haar eigen tempo kan aanhouden terwijl de groep toch bij elkaar blijft. Word lid van ZOEV om aan deze cursus mee te doen. Bekijk hier de planning voor de (halve) marathontrainingen
Start: 3 juli. Trainers: Young Fokker, Jan Pieter Ekker, Gerda Edelman en Willemien van den Hoogen. Tijd: dinsdag/ donderdag 19.30 – 21. interval en zondag 09:15 duurloop. Kosten: lidmaatschap ZOEV

lidmaatschap ZOEV

MELD JE AAN

Wedstrijdtraining Amsterdam Marathon

Wil jij een marathon gaan lopen, maar vind je het saai om alleen te lopen? Samen is het leuker én makkelijker! Op zondag 5 juni start ZOEV met een nieuwe marathontraining. In 20 weken bouwen we dan op naar de marathon van Amsterdam. In de cursusperiode werken we met techniekthema’s die de hele week in de verschillende trainingen terugkomen. Op de zondagen doen we de lange duurloop, op eigen tempo, en maken we echt kilometers, start 9:15. Op dinsdag en/of donderdag kun je meedoen met de intervaltraining, start 19:30. De cursus is voor iedereen met een goede basisconditie die ongeveer 15 km aaneen kan hardlopen.
Klik hier voor de ZOEV-planning in 2022
Start: 5 juni. Trainers: Young Fokker, Jan Pieter Ekker, Gerda Edelman en Willemien van den Hoogen. Tijd: dinsdag / donderdag 19.30 – 21. interval en zondag 09:15 duurloop.  Kosten: lidmaatschap ZOEV

lidmaatschap ZOEV

MELD JE AAN

Wedstrijdtraining halve marathon

De Geinloop gaat dit jaar helaas niet door, maar niet getreurd, we gaan trainen voor Leiden Halve Marathon! In twaalf weken bouwen we op naar de afstand van een halve marathon. Ook tijdens deze cursusperiode werken we met techniekthema’s die de hele week in de verschillende trainingen terugkomen. Duurloop op zondagochtend en intervaltraining op dinsdag of donderdagavond. De training is zodanig van opzet dat iedereen zijn of haar eigen tempo kan aanhouden terwijl de groep toch bij elkaar blijft. Klik hier voor de planning.
Start: 27 februari. Trainers: Young Fokker, Jan Pieter Ekker, Gerda Edelman, Willemien van den Hoogen.  Tijd: dinsdag / donderdag 19.30 – 21. interval en zondag 09:15 duurloop.Kosten: lidmaatschap ZOEV.

lidmaatschap ZOEV

MELD JE AAN

Locatie

Alle trainingen starten vanaf Sportcentrum Universum (USC) Sciencepark 306, 1098 XH Amsterdam-Oost