Onze cursussen

Naast de vaste trainingen organiseert ZOEV hardloopcursussen waarmee je onder deskundige leiding van ervaren trainers voor een bepaald doel kunt trainen, zoals de beginnerscursus hardlopen (in 12 weken van niets naar een halfuur non-stop), de vervolgcursus hardlopen (in twaalf weken van een halfuur naar een uur non-stop) of de wedstrijdcursussen voor de opbouw naar bijvoorbeeld de Dam tot Damloop of de Groet uit Schoorl run.
Er is veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie zodat je op een verantwoorde manier begint of verdergaat met hardlopen in je eigen tempo.

Beginnerscursus hardlopen

Begin met hardlopen onder leiding van ervaren trainers. In een wekelijkse cursus van 12 trainingen leer je een half uur achter elkaar lopen in je eigen tempo. Met veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. Het doel van de cursus is bereikt als je na 12 trainingen een half uur achterelkaar kunt hardlopen. De een zal in die tijd een langere afstand afleggen dan de ander, maar dat vinden wij niet van belang. De cursus is zodanig van opzet dat iedereen zijn of haar eigen tempo kan aanhouden terwijl de groep toch bij elkaar blijft.

Trainer: Bas Westland Wanneer: maandag 14 januari t/m 1 april 2019 Tijd: 19.30 – 21.00

12 lessen €80,- (studenten €40,-)

MELD JE AAN

Vervolgcursus hardlopen

De vervolgcursus is in de eerste plaats bedoeld voor lopers die de beginnerscursus hebben afgerond, maar ook toegankelijk voor anderen, mits je een halfuur achterelkaar kunt hardlopen. De cursus duurt 12 weken en aan het eind kun je een heel uur achtereen lopen in je eigen tempo. Met veel aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. Na de vervolgcursus kun je als ZOEV-lid van ZOEV doorstromen naar een of meer van de trainingen onze hardloopvereniging aanbiedt. De laatste les is een overbrugging naar de 10km-loopgroep. Trainer: Carla van der Meer Wanneer: woensdag 16 januari t/m 2 april 2018 Tijd: 19.30 – 21.00

12 lessen €80,- (studenten €40,-)

MELD JE AAN

Wedstrijdcursus: Dam tot Dam loop 2018

Train voor de Dam tot Damloop onder leiding van ervaren trainers. In twaalf weken bouwen we naar de 10 mijl in je eigen tempo. Met aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie.

Duurloop op zondagochtend en intervaltraining op dinsdag of donderdagavond. De cursus is zodanig van opzet dat iedereen zijn of haar eigen tempo kan aanhouden terwijl de groep toch bij elkaar blijft.

Word lid van ZOEV om aan deze cursus mee te doen

Trainers: Jo Fransen, Mark Melman, Jan Pieter Ekker, Tessa Dekker
Wanneer: zondag 7 juli t/m 23 september 2018
Tijd: zo 9.15 – 11.00/di 19:30 – 21:00

lidmaatschap ZOEV

MELD JE AAN

Wedstrijdcursus: Amsterdam marathon 2018

Wil jij een marathon gaan lopen, maar vind je het saai om alleen te lopen? Samen is het leuker én makkelijker!
ZOEV start op 3 juni 2018 een nieuwe marathoncursus. In 20 weken bouwen we op naar de marathon van Amsterdam die op zondag 21 oktober plaatsvindt.
Op de zondagen doen we de lange duurloop en maken we echt kilometers, start 9:15. We gaan we uit van ons marathonschema dat je hier kunt downloaden.

Op dinsdag en/of donderdag kun je meedoen met de intervaltraining, start 19:30.
De cursus is voor iedereen met goede basisconditie die ongeveer 15 km aaneen kan hardlopen.

Trainers: Young Fokker, Michiel van Kempen, Jan Pieter Ekker, Tessa Dekker, Willemien van den Hoogen
Wanneer: zondag 3 juni t/m 21 oktober 2018
Tijd: zo 9.15 – 11.00/di 19:30 – 21:00

lidmaatschap ZOEV

MELD JE AAN

Locatie

Alle trainingen starten vanaf Sportcentrum Universum (USC)
Sciencepark 306, 1098 XH Amsterdam-Oost