Nieuwsbrief winter 2013

ZOEV NIEUWSBRIEF

 

Kerstvakantie, maar…

In deze periode eten, drinken en zitten we meer dan we eigenlijk zouden willen. Niet nodig vindt Marc Gerlings van Pro-Run:
Kerstvakantie in het vooruitzicht? Heerlijk! Eindelijk alle tijd en rust voor een complete trainingsweek. Daarbij kun je genieten van al het lekkers, zonder extra kilo’s aan je lijf. En meteen een goede uitvlucht voor lange familiedagen. Dus wil je even de ‘verplichtingen’ ontvluchten? Zeg gewoon dat je gaat trainen. Dat is nodig voor die (halve) marathon die je in 2014 loopt.
Lees hier verder!
foto: Pro Run

1_84e1e249a08e5aad8f7a1fa6215649b1

 

ZOEV WENST ALLE LOPERS FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND NIEUWJAAR!

Even voorstellen

Heel blij zijn we met onze nieuwe bestuurskandidaten. Op de Algemene Leden Vergadering van 15 januari 2014 (noteer vast!) kunnen de ZOEV leden hun stem uitbrengen. Het is dus nog mogelijk om je kandidaat te stellen, maar deze kandidaten stellen zich vast voor:
FedericaIk ben Federica van Dissel (1960) getrouwd met Han. Wij hebben twee kinderen Fabio (17) en Mafalda (15). Ik ben geboren in Italïe, opgegroeid in Frankrijk en met tussenpozen al erg lang in Nederland woonachtig. Ik ben in januari 2012 begonnen met hardlopen omdat ik mijn conditie wilde  verbeteren.  Ik had de jaren ervoor in Frankrijk gewoond en daar voornamelijk paardgereden (en ja dat is ook een sport!) maar terug  in Amsterdam deed ik niets meer. Een vriendin van mij, lid van ZOEV,  vertelde me over de vereniging en hoe gezellig en professioneel  het daar toe ging,  en stimuleerde me met hardlopen te beginnen.  Ik twijfelde eerst, maar startte toch met de beginnerscursus. Tot mijn verbazing ging het erg goed (dank Carla en Jo!) en ik vond het nog leuk ook! Erg leuk! Ik ben dus verder gegaan met de vervolgcursus en het lopen ging nog steeds goed! Ik vond het fantastisch dat ik met enkel een paar goede schoenen, want die zijn wel van cruciaal belang,  zo fijn kon sporten en zo ver kon komen.  Hardlopen is nu onderdeel van mijn leven geworden. Ik train twee keer per week waarvan een keer op zondagochtend met ZOEV. Ik hoop dit jaar een halve marathon te lopen zonder tegenwind! Binnen het bestuur ben ik recent als secretaris begonnen, voorlopig nog als waarnemer van Sacha Spoor De functie van secretaris is veelomvattend en ik moet nog wennen aan de hoeveelheid informatie die langskomt.  Ik hoop dit jaar een bijdrage te leveren aan het behoud van een florerende ZOEV.
federica@zoev.net
Michiel van Kempen: in juni 2013 heb ik besloten lid te worden van ZOEV nadat ik al behoorlijk wat jaartjes zelfstandig langere afstanden aan het lopen was. De ‘langste dag loop’ van ZOEV komt ieder jaar langs ons huis en zodoende ontdekte ik ZOEV. Ik train nu op dinsdag met de groep van David. Ondanks dat de trainingen af en toe best pittig zijn, Egmond 2012staan gelukkig plezier, humor en het beste uit jezelf halen voorop. De goede begeleiding van de trainers zorgt ervoor dat je verder komt op een verantwoorde manier.  Mijn partner Ellen is inmiddels ook lid geworden en traint met veel plezier mee op maandag.
Het is de bedoeling om mid 2014 het stokje van onze voorzitter Jan Pieter over te gaan nemen. Om de club voor die tijd nog wat beter te leren kennen, zal ik tot die tijd als vice-voorzitter functioneren. Ik hoop op deze manier mijn steentje bij te dragen aan al het werk dat achter de schermen wordt verzet bij onze mooie club.
michiel@zoev.net
steffanwegmanSteffan Wegman: ik ben Steffan Wegman (1968) en sinds 2011 lid van ZOEV. Mijn lidmaatschap begon met als doel de Dam tot Dam te gaan lopen. Dat is in 2011 gelukt mede door de enthousiaste trainingen van Erik Broekhuizen. Daarna ontstond een nieuw doel, de halve marathon in April 2012 bij de Gijnloop. Ook dat lukte. Met lichte dwang van Jan Pieter Ekker doorgegaan met wederom een nieuw doel, de Marathon van Amsterdam in 2012. Ook dat kan ik, met enige trots, een succes noemen. Na de marathon is de regelmaat enigszins verdwenen maar het idee is om die terug te gaan vinden in 2014. Ooit zou ik namelijk de New York Marathon willen gaan lopen.
Ik werk voor WE Fashion als Category Manager. Daar ben ik commercieel verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de mannen collectie. Ik heb me beschikbaar gesteld voor het penningmeesterschap.

Algemene Leden Vergadering 15 januari  in KHL vanaf 19.30

Natuurlijk krijgen de leden weer een uitnodiging met de stukken en de locatie, dus houd rond 6 januari je email extra in de gaten! Na de vergadering volgt de inmiddels al bekende ZOEV Nieuwjaarsborrel vanaf 21.00 uur! Ook nemen we dan afscheid van Sacha Spoor en Erik Broekhuizen, en verwelkomen we de nieuwe bestuursleden.
images

 

Zoev’s next top model

Het was best leuk: de fotoshoot voor het boek Amsterdam Rent, dat verschijnt in september 2014. Vreemd genoeg zijn er nog geen boeken met  leuke hardlooproutes in Amsterdam, en daar is vraag naar, want hardlopen is nog steeds hot! Naast routes, locaties en leuke clubs komen er ook interviews in met lopers. We kijken ernaar uit!

B_Amsterdam_RENT_131123_128_DSC0268_

B_Amsterdam_RENT_131123_140_DSC0327_

 

 

 

 

 

Dank Carla, Diederik, Margot, Kathrin, Michiel, Greetje, Lidwien, Chantal,en Cora

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de loopband, of extra warme kleren?

images-1We hebben nog niet zoveel gezien van die voorspelde extreme winter, maar je weet maar nooit. In elk geval kunnen ZOEV leden ook deze winter weer gebruik maken van de loopband bij Fit aan ‘t IJ (voorheen Jerry’s) met 10% korting! Kijk hier voor het nieuwe adres en meer informatie.
Kies je toch voor extra warme kleding? Onze sponsoren Runn-inn en Run2Day Oost geven 10% korting aan ZOEV leden!

 

Goede voornemens!

logo2.gifNatuurlijk neemt elke loper zich voor om in 2014 meer, beter, en blessurevrij te gaan lopen! En natuurlijk kan dit bij ons. Beginners kunnen weer vanaf 13 januari bij ons terecht, de vervolgcursus start op 14 januari. Check de website voor alle trainingen!
Ook als je van plan bent om mee te doen aan de Egmond Halve Marathon of de
Groet uit Schoorl Run, kun je bij ons trainen. Zegt het voort want het is gebleken dat mond op mond reclame heel goed werkt bij ZOEV.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuwsbrief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.